Pluimveehouderij ’t Schrijver-ei: moeiteloos presteren met voer van AR

Kippen, cijfers en rendement: biologische pluimveehouders John en Laura Schrijver kunnen er geen genoeg van krijgen. Ze gaan vol gas voor het maximaal haalbare. Een groeikans zagen ze in de overstap naar AR als voerleverancier, nu bijna een jaar geleden.

Topsport

“Kippen houden vinden wij hartstikke leuk”, begint John Schrijver. “Maar we moeten er natuurlijk ook iets aan verdienen.” John en Laura zijn het type ondernemers die alles op alles zetten voor een optimaal resultaat. En dan is het essentieel dat het goed gaat met de kippen, want die moeten het uiteindelijk doen. John: “Als ondernemers zien wij onze kippen een beetje als topsporters, alles moet perfect zijn. Als iemand de Tour de France fietst mag er ook niks misgaan, qua voeding, omgeving enzovoorts. We proberen het zo goed mogelijk te doen voor onze kippen.”

Focus op voerproductie

Volgens John en Laura is het een gigantische prestatie wat de kippen doen: ze zetten 2 kilo grondstoffen om in 1 kilo eiwitrijk product. Goed voer is hierin cruciaal. John: “AR is een no-nonsense voerleverancier, ze houden zich niet bezig met allerlei randzaken maar zijn gefocust op het produceren van voer. Dat vinden wij heel belangrijk. Mede daarom zijn wij de samenwerking aangegaan.”

Superproductie

En, hoe pakt dit uit? “De kippen doen het hartstikke goed, we draaien echt top. En wat zo mooi is: we zien dat de kippen het makkelijk aankunnen.” Hij vervolgt: “Het mooie aan een kip is dat je goed kunt zien hoe ze reageert op de omstandigheden, ze vertelt het je direct. Onze kippen lopen er super bij, we hebben niet het gevoel dat ze op hun tenen lopen. We zijn supertevreden met AR want het loopt lekker, alles gaat goed.”

Gek op cijfers

Een uitdaging momenteel is het bezoekverbod, AR kan niet langskomen en moet het volledig doen met de waarnemingen van John en Laura. Ze weten de weg goed te vinden naar hun adviseur Tim van Ooijen. John: “Als we iets zien trekken we direct aan de bel. En ik ben nogal gek op cijfertjes om de kostprijs te berekenen. Samen kijken we dan wat we kunnen doen om de resultaten te verbeteren.”

Teamwork

John en Laura vinden het prettig en belangrijk dat AR actief meedenkt. “Ze vragen zelf ook: wat kunnen wij voor jullie doen? We zijn een team samen.” Voor het volgende seizoen hebben John en Laura hun doelen al scherp. “We krijgen er altijd weer een kick van om een doel te stellen en dat te bereiken. Op het boer-zijn zijn wij nog lang niet uitgekeken!”

Technische resultaten

Leeftijd: 70 weken
Leg%: 96
Uitval%: 1,63