Structuurbrok Gras
Rundvee
Voeders

Toepassing vetzuren in melkveevoeders van AgruniekRijnvallei

Het is belangrijk om niet alleen naar het ruw vet-gehalte in het rantsoen te kijken, maar ook naar de vetzuren en hun individuele functie.

Kijk je wel eens naar de vetzuursamenstelling in de melk?

Elk vetzuur heeft zijn eigen karakteristieken, verteerbaarheid en effecten op bijvoorbeeld melkgift en vruchtbaarheid. Het vetzuurpatroon moet passen bij de behoefte aan vetzuren. Deze verandert gedurende de lactatie. Lees hier meer over de gepaste vetzuren in de melkveevoeders van AR. 

Productiebrok Power en Productiebrok Lipo Turbo

De samenstelling van de Productiebrok Power en de Productiebrok Lipo Turbo zorgt voor een optimale benutting van de verschillende vetzuren en verhoogt daarmee het rendement van de veestapel. De brokken bevatten bovendien gezondheidsondersteunende aspecten, waardoor je naast het voeren van veel energie gezond hARd kunt blijven melken.

Optimix Lipo Turbo

Deze optimix bevat naast een ruime eiwitvoorziening extra energie uit verschillende vetbronnen. De samenstelling zorgt voor een optimale benutting van de verschillende vetzuren en verhoogt daarmee het rendement van de veestapel.

Power Structuurmix 

Deze samenstelling ondersteunt gezond hARd melken. De mix bevat veel energie (1000 VEM) in de vorm van lipogene en glucogene nutriënten. Doordat de grondstoffen in de samenstelling ieder hun eigen bewerking hebben gekregen is de vertering van het product rustig en is de kans op pensverzuring klein. Kortom, een goede aanvulling om je koeien wat extra power te geven!

AR Pens Bestendig Vet 

Een zeer geschikt C18:1-vetzuur is de AR Pens Bestendig Vet. Dit type vet is beschikbaar als toevoeging in een mengmix of in een brok. Ook is dit product los te voeren via het zakgoed.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over de toepassing van vetzuren in de melkveevoeders van AR? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten melkvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Foto Jeroen van Veldhuizen
Foto Jeroen van Veldhuizen
Contact met
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Foto Dirk Italiaander
Foto Dirk Italiaander
Contact met
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Raijmond Krabbenborg
Specialist rundvee
Foto Raijmond Krabbenborg
Foto Raijmond Krabbenborg
Contact met
Raijmond Krabbenborg
Specialist rundvee
Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & ruwvoerteelt
Foto Coen van Sterkenburg
Foto Coen van Sterkenburg
Contact met
Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & ruwvoerteelt
Onze specialisten
Jeroen