Rundvee
Voeders

Mineralen

AR levert een uitgebreid assortiment mineralen. De Mineralen AR-mengsels heffen tekorten aan mineralen, sporenelementen en vitaminen op. Mineralen AR-mengsels zijn door de unieke structuur smakelijk, stofvrij en gemakkelijk te doseren.

De Mineralen AR-mengsels zijn door de unieke structuur smakelijk, stofvrij en gemakkelijk te doseren. De mengsels hebben een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en een hoog benuttingspercentage. Op basis van een rantsoenberekening kunnen onze specialisten je adviseren over welke mineralen je het beste in kunt zetten. 

Het assortiment bestaat uit: 

 • Mineralen AR Basis (code 22591K20): positieve invloed op gezondheid, weerstand en vruchtbaarheid.
 • Mineralen AR Gezondheid (code 22592K20): positieve invloed op gezondheid, weerstand en vruchtbaarheid. De toevoeging van biotine stimuleert de klauwgezondheid. 
 • Mineralen AR Vruchtbaarheid (code 22593K20): organisch gebonden sporenelementen dragen bij aan de weerstand en de uier- en klauwgezondheid. Bevat verschillende additieven die stofwisseling, leverfunctie en daarmee de vruchtbaarheid positief beïnvloeden. 
 • Mineralen AR Droogstand (code 22594K20): heeft een zeer laag calciumniveau en bevat voldoende magnesium, sporenelementen en vitaminen. Mengsel is gericht op een vlot afkalfproces, vitale kalveren en een gezonde opstart
 • Mineralen AR Droogstand Uniek (code 22595K20): bevat organisch gebonden selenium en extra additieven, zoals pensbestendige choline, ter verbetering van het afkalfproces, de leverfunctie en (uier)gezondheid.
 • Mineralen AR Droogstand Maxima (code 22559K20): ondersteunt de koe in de droogstandsperiode waardoor de koe beter voorbereid is op de nieuwe lactatie. Bevat toevoegingen voor verbeteren leverfunctie, vruchtbaarheid en immuunsysteem.
 • Mineralen AR Jongvee (code 22596K20): positieve invloed op de groei en vruchtbaarheid van jongvee. Draagt bij aan een optimale afkalfleeftijd van vaarzen. Aanvulling is vooral gewenst wanneer weinig of geen krachtvoer gevoerd wordt.
 • Buffer AR Uniek (code 22599K20): zorgt voor een maximale ondersteuning van de pensgezondheid. Bevat verschillende buffercomponenten, gisten en een natuurlijke antioxidant. Ondersteunt de koe bij hittestress en snelle rantsoenen

Daarnaast levert AR Mineralenemmers

Door de harde structuur kan de emmer zowel binnen als buiten worden gebruikt.

 • Mineralenemmer AR Rundvee Blauw (code 21570K20): smakelijke mineralenemmer geschikt voor melk- en vleesvee dat geweid wordt. Kan door de harde structuur binnen en buiten gebruikt worden.
 • Mineralenemmer AR Droogstand Antivlieg (code 21571K20): smakelijke mineralenemmer voor aanvulling tijdens de droogstand van sporenelementen en vitaminen. Plantextracten zorgen voor een vliegwerende werking. Kan door de harde structuur binnen en buiten gebruikt worden.
 • Mineralenemmer AR Jongvee Antivlieg (code 21469K20): ondersteunt jongvee bij groei, vruchtbaarheid en weerstand. Plantextracten zorgen voor een vliegwerende werking. Kan door harde structuur binnen en buiten gebruikt worden.

Assortimentskaart mineralen

Download onze folder voor meer details over het assortiment mineralen

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over mineralen? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten rundvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & ruwvoerteelt
Foto Coen van Sterkenburg
Foto Coen van Sterkenburg
Contact met
Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & ruwvoerteelt
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Foto Dirk Italiaander
Foto Dirk Italiaander
Contact met
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Foto Harm van Hattem
Foto Harm van Hattem
Contact met
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Onze specialisten
Dirk