Gewasbeschermingsmiddelen bestrijding bladvlekziekte mais
Ruwvoerteelt
Gewasbeschermingsmiddelen

Gewasbescherming

Voor een rendabele en kwalitatief hoogwaardige ruwvoerteelt is de inzet van geïntegreerde gewasbescherming noodzakelijk.

Voor een rendabele en kwalitatief hoogwaardige ruwvoerteelt is de inzet van gewasbescherming noodzakelijk. Met de inzet van plantversterkende middelen en ICM (integrated crop management) wordt gestreefd naar een gezond gewas waarbij de inzet van chemie kleiner wordt. Onze specialisten kunnen je ondersteunen met insecticiden, herbiciden, fungiciden.

Gewasbeschermingsmiddelen voor de ruwvoerteelt

AR Plant heeft een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen voor de ruwvoerteelt tegen scherpen prijzen. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van toelatingen en dosering.

Onkruidbestrijding in gras

Voor de bestrijding van breedbladige onkruiden als herderstasje, ridderzuring, distels en paardenbloemen hebben wij een breed assortiment aan gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar.

Herbicidebespuiting in de mais

Voor de onkruidbestrijding in de snijmais hebben wij een breed assortiment aan gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar. Ook voor probleem onkruiden als haagwinden, gladvingergras of Italiaans raaigras hebben wij de juiste oplossingen.

Fungicidebespuiting in de mais

Om tot de beste voederwaarde te komen en een gewas dat langer groen blijft, kan er voor gekozen worden een fungicidebespuiting in de mais uit te voeren. Dit kan gecombineerd worden met een ureumbespuiting.

Herbicidebespuiting in de voederbieten

Voor de onkruidbestrijding in de voederbieten bij ons aan het goede adres. Wij hebben ruime ervaring met onkruidbestrijding in voederbieten en kunnen je voorzien advies over de juiste dosering bij ieder onkruid.

Fungicidebespuiting in de voederbieten

Meestal is het noodzakelijk 2 tot 3 keer een fungicidebestrijding in bieten uit te voeren, dit om het blad groen te houden en het gewas goed door te laten groeien.

GBM in veldbonen

In de teelt van veldbonden kunnen wij je voorzien van advisering over de onkruid- en ziektebestrijding.

GBM in luzerne

In luzerne zijn er beperkt mogelijkheden voor chemische onkruidbestrijding.

GBM in grasklaver

Voor een passend advies voor een herbicidebespuiting kun je altijd een van onze voorlichters raadplegen.

GBM in stokbonen

De onkruidbestrijding in stokbonen vindt plaats voor opkomst. Daarna zijn er geen mogelijkheden meer.

GBM in gerst-erwten

De onkruidbestrijding in gerst-erwten vindt voor opkomst plaats.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over gewasbeschermingsmiddelen? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten ruwvoerteelt

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en perceelbezoek nemen onze specialisten de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen die bij jou tot een praktische goede teelt leiden. 

Bert Straten
Commercieel technisch voorlichter akkerbouw
Foto Bert Straten
Foto Bert Straten
Contact met
Bert Straten
Commercieel technisch voorlichter akkerbouw
Leo Heijdra
Productmanager ruwvoerteelt
Foto Leo Heijdra
Foto Leo Heijdra
Contact met
Leo Heijdra
Productmanager ruwvoerteelt
Onze specialisten
Bert