Rundvee
Voeders

Buffer AR Uniek voor extra ondersteuning tijdens pensverzuring en hittestress

Buffer AR Uniek is een uniek en krachtig buffermengel wat ingezet kan worden tegen pensverzuring en hittestress. Het zorgt voor een maximale ondersteuning van de pensgezondheid.

De mate waarin een koe voldoende buffer aan kan maken wordt steeds meer op de proef gesteld. Pensverzuring en hittestress zijn nog steeds veel voorkomende problemen in de melkveehouderijsector. Het leidt tot productieverliezen, klauwproblemen, darmverzuring en andere gezondheidsproblemen.

Maximale ondersteuning van de pensgezondheid met Buffer AR Uniek

Pensverzuring wordt veroorzaakt door verstoring van het pensklimaat. De buffercapaciteit in de pens wordt beïnvloed door factoren zoals de kwaliteit van de speekselproductie, de concentratie van penszuren en CO2 en de mate van absorptie of passage van voeding door de pens. Een stabiele pH van de pens kan gerealiseerd worden door middel van een buffer. Deze buffer is in staat om de fysiologische pH van de pens te balanceren door middel van het afgeven van een proton en anion.

Ondersteuning tijdens hittestress

Hittestress kan al optreden vanaf 20 °C. De temperatuur in combinatie met de relatieve luchtvochtigheid bepaalt voor een groot gedeelte de mate waarin koeien last hebben van hittestress. In Nederland is de gemiddelde relatieve luchtvochtigheid in de zomer 75% wat de kans op hittestress verhoogt. Tijdens hittestress kan warmte niet voldoende worden afgestaan, wat resulteert in een verlaagde voeropname en dalende prestaties.

Eén buffer, verschillende componenten

Buffer AR Uniek bevat, naast natriumbicarbonaat, verschillende unieke componenten die zorgen voor een langdurige werking, waardoor problemen zoals pensverzuring kunnen worden voorkomen. Enkele van deze unieke componenten zijn krijt en magnesiumoxide. Krijt, oftewel calciumcarbonaat, bevat ook een carbonaatgedeelte. In vergelijking met natriumbicarbonaat is calciumcarbonaat trager oplosbaar in water en buffert daardoor op een later moment. Ook magnesiumoxide heeft een langzamere werking door een mindere oplosbaarheid in water. Magnesiumoxide heeft een neutraliserende werking waardoor de pH wordt verhoogd.

Naast verschillende buffercomponenten bevat Buffer AR Uniek gisten, mycotoxinebinders en een natuurlijke antioxidant. In stressvolle perioden (zoals tijdens hittestress) worden de stofwisselingsprocessen in het lichaam verhoogd. Er vinden meer oxidatieprocessen plaats, waardoor er meer vrije radicalen vrijkomen. Deze zijn schadelijk en verlagen de immuniteit. Door middel van antioxidatieve verbindingen en mycotoxinebinders worden de schadelijke stoffen gebonden. De toegevoegde gistcultuur ondersteunt een gezonde pensmicroflora en verhoogt de efficiëntie van de vertering. Daarnaast reduceert het de vorming van melkzuur in de pens. Door de toevoeging van essentiële oliën wordt de koe extra ondersteund tijdens hittestress. Deze zorgen voor vasodilatatie van bloedvaten en bevorderen de opname van water en voer. Kortom, Buffer AR Uniek zorgt voor een optimaal pensklimaat en bevordert de gezondheid van de koe voor een optimale productie.

Verkrijgbaarheid

Buffer AR Uniek is te bestellen met de code: 22599K20.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over Buffer AR Uniek? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten jongvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Foto Dirk Italiaander
Foto Dirk Italiaander
Contact met
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Vincent Leemreize
Specialist rundvee & schapen
Foto Vincent Leemreize
Foto Vincent Leemreize
Contact met
Vincent Leemreize
Specialist rundvee & schapen
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Foto Harm van Hattem
Foto Harm van Hattem
Contact met
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Koert Kuizenga
Verkoopleider geiten
Foto Koert Kuizenga
Foto Koert Kuizenga
Contact met
Koert Kuizenga
Verkoopleider geiten
Onze specialisten
Dirk