Onkruidbestrijding kersen en pruimen

Een onkruidbestrijding na de oogst of in de winter is ook hier lastig te noemen. Net als bij bessen is het ook bij steenfruit raadzaam wanneer er (te)veel onkruid staat een bestrijding uit te voeren met Quickdown (met olie of Squall), zodat de meeste breedbladige onkruiden weggebrand worden. Voer dit uit onder goede omstandigheden, bij voorkeur met weinig wind en zonnig weer. 

Eind november/begin december is het dan mogelijk om de aanwezige grassen te bestrijden met Kerb Flo (2,5 liter per hectare). Dit kan eventueel ook met glyfosaat, maar Kerb is waarschijnlijk een stuk veiliger.

Valt nu het aanwezige onkruid mee of staan er niet al teveel grassen dan heeft het de voorkeur om niks te doen en in februari/maart de bestrijding van onkruid op te starten met de combinatie van RoundUp Dynamic (1 liter per hectare) en AZ 500 (300 ml per hectare). Bij voorkeur nog voor het snoeien. Zet vervolgens voordat er overkapt wordt de combinatie in met Touchdown Quattro (2 liter per hectare) en Wing P (3 liter per hectare). Dan is er tot augustus een schone zwartstrook en is er gedurende het voorjaar en zomer een stuk minder concurrentie vanuit het onkruid.