Minecto One

Onlangs is het nieuwe middel Minecto One toegelaten voor de pruimenteelt. Minecto One kan het best beschreven worden als een vaste variant van Exirel, aangezien beide middelen de werkzame stof Cyantraniliprole bevatten.

Minecto One is ook op basis van de werkzame stof Cyantraniliprole, net als Exirel. Minecto One is beschikbaar in een korrelvorm, waarbij maximaal 0,19 kg per hectare eens in de drie jaar mag worden toegepast. Dit betekent een bijna onwerkbaar etiket, maar er is in ieder geval een middel beschikbaar om eens in de drie jaar toe te passen tegen de Suzuki fruitvlieg binnen de pruimenteelt. Ook werkt Minecto One goed op rupsen en motten, zoals wintervlinder en pruimenmot. Houd er wel rekening mee dat Minecto One gezien kan worden als een neefje of nichtje van Coragen, dus bij gebruik van beide middelen tegen pruimenmot is er een grotere kans op resistentie.

Minecto One mag toegepast worden van 1 mei tot 31 juli vanaf het betreffende jaar, maar mag niet in grondwaterbeschermingsgebieden en moet met minimaal DRT 97,5 en 450 cm teeltvrije zone worden toegepast.