Bladluisbestrijding rode bessen

Net als bij de kersen en pruimen is aan te raden om ook bij bessen de bladluisbestrijding indien mogelijk voor de bloei op te starten.

Door voor de bloei bijvoorbeeld Teppeki in te zetten kan na de bloei een toepassing met Batavia worden uitgevoerd. Het is raadzaam om de toepassing met 140 gram Teppeki per hectare te combineren met Ovitex olie 30 liter per hectare. Let bij Ovitex olie wel op de drifteisen van DRT 95 en 3 meter teeltvrij. Indien het bij de vroege bessen, zoals Junifer en Jonkheer van Tets niet gelukt is olie in te zetten dan is het raadzaam daar zo spoedig mogelijk Teppeki in te zetten en deze te combineren met de vruchtrotbestrijding met bijvoorbeeld Signum of Luna Sensation. Indien de bloei in deze gewassen zit, spuit dan na zonsondergang.

Door Teppeki te combineren met olie worden de twee sterke punten van deze middelen benut. Olie zorgt voor een uitvloeiende werking bij Teppeki en Teppeki versterkt de olie tegen dopluis. Daarna wordt vooral de bloedblaarluis bestreden, welke in de bloei overlast geeft. Door de vroege toepassing van Teppeki geeft deze normaal gesproken geen MRL, waardoor alleen de MRL van Batavia (spirotetramat) van de nabloei toepassing wordt teruggevonden.