Gewasbescherming in de bloei (pruimen en kersen)

Zodra de kersen en pruimen staan te bloeien is het raadzaam om zoveel mogelijk weg te blijven met insecticiden. Het is wel belangrijk om de bloemen te beschermen tegen Monillia (tak- en bloesemsterfte).

Hiervoor is best een groot scala aan middelen beschikbaar, maar ze mogen niet allemaal vóór 1 mei worden toegepast. Het is het meest praktisch om in de bloei minimaal twee toepassingen met 0,75 kg Signum uit te voeren. Ook het gebruik van Captan Malvin is aan te raden, alleen zijn de laatst geproduceerde batches van Captan Malvin retour gehaald, daardoor is dit product momenteel nauwelijks beschikbaar. Als alternatief voor Captan is het inzetten van bijvoorbeeld Luna Privilege, Teldor, Folicur of Belanty een optie.

Het is raadzaam om bij natte en/of koude bloeiomstandigheden aan Signum 200 ml Foliplus Koper toe te voegen. Dit komt de plantgezondheid ten goede en daarnaast is ook het gebruik van 1-2 liter Stress Immune in de bloei aan te raden. Dit kan helpen om de zetting nog wat verder te verbeteren.