Bloedblaarluis

Vaak komen met het uitlopen van de struiken ook de eerste bloedblaarluizen tevoorschijn. Het is een goede optie om Teppeki aan de minerale olie toe te voegen. Is het spuiten van olie niet gewenst, dan is ook de solo inzet van Teppeki een goede optie. Gebruik 140 gram Teppeki per hectare en voeg bij voorkeur altijd een uitvloeier toe, zoals Agral Gold of Hiwet.

Percelen die niet aan watergangen grenzen kunnen ook gebruik maken van Pirimor. Want dit middel is alleen toegestaan op percelen die niet aan watergangen grenzen. Let op: volgend voorjaar is het laatste jaar dat Pirimor toegepast mag worden. Pirimor heeft bij voorkeur wel iets meer temperatuur nodig dan Teppeki.

Het nu al toepassen van Batavia is zinloos, want dit middel moet door de bladeren van de plant worden opgenomen en er zit nog geen blad aan de planten. Batavia mag absoluut niet in de bloei, dus wacht tot na de bloei! Als alternatief voor Teppeki en/of Pirimor is ook de inzet van het groene middel Neemazal een optie. Let wel goed op de drifteisen en de maximale dosering van 3 liter per hectare. Een bijkomend voordeel van Neemazal is dat dit middel ook een werking heeft tegen spint en rupsen.