Suzuki in aardbeien

Over het algemeen valt de Suzuki-aantasting in aardbeien mee omdat de vruchten niet al te lang rijp aan de plant hangen en de keten grotendeels gekoeld is. Daarnaast zijn er middelen beschikbaar met een goede werking op Suzuki, zoals Tracer en in een vroeger gewasstadium Decis.

Mocht de Suzuki in de bedekte teelt (kas en tunnels) toch voor aantasting zorgen, dan is de inzet van Proclaim aan te raden. Proclaim kennen de pruimentelers als Affirm en in de praktijk was dit een prima middel tegen Suzuki. Proclaim mag 3 keer per jaar worden ingezet in een dosering van 1,5 kg per hectare en 7 dagen interval tussen de bespuitingen. Proclaim heeft een veiligheidstermijn van 3 dagen. Het middel is niet 100% veilig voor nuttigen, maar pakt wel Suzuki en rupsen mee.

Mocht Suzuki in de buitenteelten (stellingen en vollegrond) problemen geven, dan is de inzet van Benevia aan te raden. Kersen- en pruimentelers kennen de werkzame stof van Benevia in het middel Exirel. Alleen Benevia is op oliebasis en kan dus net als Movento niet gemengd worden.

Benevia is alleen toegelaten voor de onbedekte aardbeienteelt. Het mag 2 keer per teeltcyclus toegepast worden in een dosering van 0,75 liter per hectare met 7 dagen interval tussen de bespuitingen en 1 dag veiligheidstermijn.