Monilliabestrijding kersen

De vroeg bloeiende rassen, zoals Lapins en Samba zijn reeds uitgebloeid. De overige rassen staan momenteel volop te bloeien.

Met de nodige neerslag die er regelmatig valt is het belangrijk om met enige regelmaat een bestrijding tegen Monillia (tak- en bloesemsterfte) uit te voeren. Meest praktisch is om afwisselend Captan Malvin en Signum in te zetten. Met veel neerslag is er met Captan wel risico dat het afspoelt, terwijl Signum meer wordt vastgelegd in de waslaag van bladeren en bloemen. Door ze afwisselend in te zetten, met een interval van 5-7 dagen wordt in de meeste gevallen voldoende bestrijding gecreƫerd en wordt tevens een (goede) basis gelegd aangaande vruchtrotbestrijding.

Onder erg natte en koude omstandigheden is het raadzaam om aan Captan Malvin 200-300 ml Foliplus vloeibare koper of 200-300 gram Frutogard poeder koper toe te voegen. Bij Signum kan ook koper, maar daar kan ook gekozen worden voor 5 liter Serenade.

Daarnaast is het aan te raden om ook de kersenrassen te ondersteunen met 2 liter Stress Immune of 2 liter BM Start. Deze mogen zowel aan Captan als Signum worden toegevoegd.