Actualiteiten

Het voorjaar kenmerkt zich vooral door de lagere temperaturen en vaak de nodige neerslag.

Zeker voor bessen, die momenteel staan te bloeien, geldt dat het belangrijk is om kort voor of kort na een regenperiode het gewas opnieuw te beschermen middels de inzet van (groene) fungiciden. Het toegestuurde spuitschema in nieuwsbrief 2 kan hier een leidraad bij zijn.

Aangezien de omstandigheden voor alles wat bloeit vrij slecht zijn, door een droge koude wind of juist door veel neerslag is het algehele advies om de verschillende gewassen te ondersteunen met het spuiten van een 2 liter per hectare Stress Immune. Dit is een mix van zeewierextracten en aminozuren welke helpt de plant te ondersteunen bij moeilijkere weersomstandigheden. Spuit je liever geen aminozuren in de bloei, gebruik dan 2 liter per hectare BM Start. Dit is een product dat alleen zeewierextracten bevat. Wel is het goed om kort na de bloei dan 3-5 liter Aminoboost te spuiten. Dit is een product op basis van aminozuren. Zeker op gewassen die nu door de bloei heen zijn, zoals pruimen en Junifer bessen, is de inzet van Aminoboost aan te raden.

Als bessen en kersen door de bloei heen zijn dan is ook daar het advies om 3-5 liter Aminoboost in te zetten. Eventueel is de inzet van Aminoboost heel goed te combineren met de inzet van Batavia tegen bladluizen.