Stress bomen en struiken door droogte

Dit seizoen brengt veel karakters en weersomstandigheden met zich mee. Dit veroorzaak stress. Om bomen en struiken te ondersteunen is het verstandig om deze voldoende water te geven en een zomerbemesting met extra kalium uit te voeren.

In april begon het seizoen met sneeuw en wisselvallige omstandigheden. In mei was het vrij nat maar vooral groeizaam. Vanaf de start in juni namen de zonuren per dag flink toe. Nu in augustus is het kurkdroog. Dit brengt een hoop stress met zich mee en hierdoor neemt de vitaliteit van bomen, struiken en gazon af. Hierdoor kunnen ze minder aansterken voor de winter. Een kaliumbemesting kan de plant helpen.

Kaliumbemesting

Kalium zorgt voor de waterhuishouding in de plant. Ook zorgt het ervoor dat de cellen in de plant het water beter vast kunnen houden. Tijdens de huidige omstandigheden raden wij aan om te kiezen voor DCM mix 2 of DCM mix 6. Deze mixen zitten hoger in de kalium waardoor de plant deze droge periode beter kan overbruggen.

Gazons doorzaaien/inzaaien

Veel gazons hebben het de afgelopen tijd ook zwaar gehad waarbij sommige gazons het niet overleefd hebben. Is het gras te zwak of uitgestorven? De aankomende periode leent zich ervoor om het gazon een keer door te zaaien of opnieuw in te zaaien. Hiervoor hebben wij verschillende hoogwaardige mengsels van DLF Masterline in het assortiment.