Bemestingsadvies op basis van grondmonster

Een goede basis voor een gezonde en vitale tuin begint in de bodem. Bepaal aan de hand van een grondmonster de voedingstoestand van de bodem. AR kan deze grondmonsters verzorgen en je van een passend bemestingsadvies voorzien.

Om planten en het gazon vitaal de winter door te helpen, werken wij met gazonmeststoffen van DCM. Met deze meststoffen maak je het gazon sterk waardoor het vitaler de winter doorkomt en beter het groeiseizoen uitgaat. De producten van DCM bevatten hoogwaardige eigenschappen voor een optimaal resultaat.

Bij pasgeplante bomen kun je kiezen voor Novovit Frutta. Dit is een allround meststof die in het plantgat moet worden toegepast in een hoeveelheid van maximaal 40 gram per boom. Deze meststof werkt maar liefst 8 maanden, door het langzaam vrijkomen van de nutriƫnten. Het polymeer heeft een waterbufferend effect. Het kan tot 50 keer het eigen gewicht aan water opnemen en dit weer afgeven aan de wortels in een droge periode. Deze meststof dient in het voorjaar niet te hoog gedoseerd te worden i.v.m. eventuele wortelschade (verbranding). Naast het waterbufferend effect heeft het ook een werking tegen woelratten en muizen.