Catefix: 100% biologisch | 100% natuurlijk | 100% plantaardig

Catefix is de duurzame oplossing in de strijd tegen de processierups.

Mechanisme en toepassing

De nesten worden met Catefix eenvoudig bespoten via een standaard rug-, planten- of slangenspuitje met een pure oplossing. De gespoten zetmeeloplossing wordt omgezet in glucose waardoor de nesten ingekapseld/verhard worden. Zo wordt uitbreiding/groei van de populatie voorkomen en wordt overlast van brandharen direct weggenomen. Catefix is gemakkelijk en snel aan te brengen en volledig afbreekbaar. Het gefixeerde en behandelde nest kan blijven zitten waarmee direct de overlast van brandharen wordt weggenomen. Het vormt een voedingsbodem voor vogels en natuurlijke vijanden en/of gaat op in de natuur.

Los daarvan voorkomt het een verdere uitbreiding van de rupsenpopulatie. Bijkomend voordeel is dat de eiken niet meer worden kaal gevreten. Catefix is 100% effectief, gemakkelijk en snel aan te brengen en is ook nog eens volledig afbreekbaar. Het gefixeerde en behandelde nest kan blijven zitten. Het is een efficiënte en schaalbare oplossing die kan worden uitgevoerd door elke professionele hovenier/boomverzorger.

Dit product is dit jaar een stuk interessanter geworden omdat deze buiten de wet valt van gewasbeschermingsmiddelen. Hierdoor is de toepassing van dit product toegestaan. Het middel is prima geschikt om in te zetten bij plaatselijke overlast zowel bij particulieren als bij gemeentes. Dit middel heeft een fysieke werking waardoor dit middel zowel particulier als professioneel gebruikt mag worden zonder hiervoor een licentie nodig te hebben.

Lees meer over Catefix.