Actueel

Dit voorjaar kunnen wij onderstrepen als een van de uniekste voorjaren sinds de metingen met veel wisselvallig weer en extreme buien die plaatselijk voor veel overlast kunnen zorgen.

Vanwege de natte omstandigheden krijgen wij veel meldingen over bomen/struiken die uitvallen of schimmelziekten krijgen. Om dit te behandelen of gevoelige planten af te dekken is het raadzaam om frequent Foliplus Zwavel, Foliplus Koper en een beetje voeding mee te spuiten zoals StressImmune waar zeewierextracten en aminozuren in zitten.

Stikstofvoorziening

Momenteel zien wij in verschillende fruitteeltpercelen dat de stikstofvoorziening op 50% van het normale niveau zit, houd hier rekening mee om bij de zwakkere borders of gazons een overbemesting uit te voeren met een meststoffenmix zoals DCM mix 3 of 5.

Slakkenschade

In heel Nederland krijgen wij veel meldingen over slakkenvraat die tot een paar meter hoog in de bomen schade aanrichten. Slakkenkorrels zijn alleen in kleine verpakkingen verkrijgbaar bij o.a. de Welkoop. Een andere oplossing is het verwijderen van de slakken of er zout overheen te strooien.