Nachtvorstschade Beuken

Gewas stimuleren

Omdat het plantseizoen dit jaar steeds langer wordt, is het goed om de gewassen die laat zijn geplant te stimuleren om beter te starten en sneller wortels te laten maken.

Verder begint in de winterstek het eerste blad te komen en kan er worden gestart met bladvoeding en wortelstimulering. Het advies is om 1 keer per week te spuiten met 3 liter AminoBoost + 3 liter Root & Shoot/Optiroot/ha of 2 liter Foliplus Amino NPK/ha. Dit kan drie keer worden toegepast.

Naast de nieuwe teelt zien we in de vaststaande teelt verschillen in groei ontstaan door natte plekken in het perceel. Daar waar de groei minder is, zien we ook slechte wortels. Op die percelen is het ook belangrijk dat de wortel gestimuleerd wordt. Dit kan via een bladvoeding. Het advies is om te spuiten met 3 liter AminoBoost + 3 liter Root & Shoot of Optiroot/ha. Wissel dit af met 3 liter AminoBoost + 1,86 liter Soriale/ha. Doe dat met een interval van 7 dagen.

Begin vorige week is er nog nachtvorst geweest die wat sporen laten zien. Zelfs in beuken zien we soms schade. Ook in gewassen met vorstschade is het goed om bij grote schade te spuiten met Aminozuren. Het advies is om 3 liter AminoBoost of 2 liter Amino NPK/ha te spuiten. Na 1 week herhalen.