Wijzigingen middelenbeleid

Hierbij een actueel overzicht van de wijzigingen.

In de Ctgb-vergadering van eind juli zijn de volgende relevante toelatingen gecommuniceerd:

Goltix Queen (14298 W8)

Deze bodemherbicide heeft een uitbreiding gekregen voor Tagetes en vaste planten in de onbedekte teelt. Voor Tagetes is de toelating voor dit jaar wellicht mosterd na de maaltijd, maar voor de vaste plantenteelt is het mogelijk nog in te zetten. Etiket en doseringen zijn nog niet bekend. Deze worden later gecommuniceerd.

Futureco Nofly WP (16266 W1)

Futureco Nofly WP is een biologische insecticide die reeds is toegelaten in de glasgroenten-sector. Nu is er een uitbreiding voor de gewasgroepen boomkwekerij (bedekte teelt) en vaste planten (bedekte teelt). Dosering en aantal toepassingen worden gecommuniceerd zodra deze bekend zijn.

Winner (14958 W4)

Dit middel was al toegelaten in onder andere de boomkwekerij (bedekte teelt), vaste planten (bedekte teelt) en bloemisterij (bedekte teelt). De toelating was uitsluitend door middel van ruimtebehandeling. Het is een goed middel tegen trips en mag vier keer worden toegepast met een interval van 7 dagen. Nu is er een wijziging gekomen op het etiket voor het toepassen met behulp van een handgedragen spuit. Een mooie aanvulling in de lijst van tripsmiddelen.

 

Overige aandachtspunten:

  • Voor Vertimec Pro (15315 W1) is de uitverkooptermijn 1-8-2023 en de opgebruiktermijn 1-1-2024
  • Voor Floramite 240 SC (12421 W3) is de uitverkooptermijn 01-10-2023 en de opgebruiktermijn 31-12-2023