Buxus

De bespuiting met Tracer + Decis of Raptol is goed geweest. Nu zien we dat de overgebleven rupsen pop zijn geworden. Desondanks kregen we van een particulier - die goed had gespoten - een foto met nog vretende rupsen.

Het is daarom van belang om alert te blijven en de gewassen te controleren op nieuwe vraatschade. Is er geen nieuwe vraat zichtbaar, dan is het wachten op de volgende generatie rupsen. De poppen wachten nu op ontluiken.

We moeten wel heel alert zijn op de aanwezigheid van cylindrocladium. Omdat Mirage Plus op dit moment niet meer mag worden toegepast, zal er met een goed alternatief gespoten moeten worden. In de proeven die in het verleden zijn uitgevoerd door Cultus, kwam het alternatief Spirit/Phantom doorgaans goed uit de bus. Ook Dagonis is curatief op deze schimmel toe te passen.

Het advies voor nu is om na de regen te spuiten met 1,4 liter Spirit/Phantom + 1,5 liter Koper + 1,5 kg Merpan + 3 kg Ureum + 0,5 liter Mangaannitraat + 0,5 liter Bond/ha. Wissel af met 1,5 liter Pitcher + 1,5 liter Koper + 3 kg ureum + 3 kg Bitterzout + 0,5 liter Bond/ha.