Nieuwe vloeibare zwavelformulering Microthiol Special Liquid

Microthiol Special Liquid (16371 W1) is een geregistreerd multisite fungicide met een zeer innovatieve en effectieve vloeibare zwavelformulering.

Zwavel beschermt de plant doordat het een gaslaag (waterstofsulfidegas) om het blad vormt dat giftig is voor schimmels en pathogene infecties. Gangbare korrel- en nutri├źntenproducten bevatten doorgaans zwaveldeeltjes met een grootte tussen de 2 en 5 micron. De vloeibare formulering van Microthiol Special Liquid heeft een veel fijnere en uniformere deeltjesgrootte van slechts 1,2 micron. Hierdoor is het contactoppervlak van de zwavel veel groter en wordt het bladoppervlak gelijkmatiger bedekt voor een betere gasdampwerking. Daarnaast biedt het product uitstekende regenvastheid en is een uitstekende mengpartner in de spuittank, waardoor het ideaal is voor gebruik als onderdeel van een ge├»ntegreerd gewasbeschermingsprogramma.

Advies

Voor echte meeldauwbestrijding wordt een toepassing van 3-4 liter/ha geadviseerd met een interval van 10-14 dagen. Op het etiket staan twee toepassingen van 7,3 liter/ha/toepassing met een interval van 7 dagen. Hou het advies van 3 tot 4 liter/ha aan. Dat is voldoende. Microthiol Special Liquid kan tot en met 31 juli twee keer per teeltcyclus worden ingezet in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen, rozen, laanbomen, klimplanten, coniferen en kerstbomen, sierheesters (incl. rozen), heidesoorten, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen- en struiken, en de vaste plantenteelt. Voor de toepassing van dit product gelden specifieke DRT-eisen en teeltvrije zones en et middel mag alleen neerwaarts worden gespoten. Kijk hiervoor in het wettelijk gebruiksvoorschrift op www.ctgb.nl.

De genoemde zwavel merknamen hebben allen beperkingen in gebruikstermijn, maar ook in de DRT klassen met teeltvrije zones. Kijk daarom op het etiket voor het juiste gebruik.