Spuitdoppen

Wanneer je naar de DRD-lijst (lijst met erkende spuitdoppen) kijkt, dan valt op dat vrijwel alle spuitdoppen een vervaldatum van 01-01-2023 hebben.

Op vrijwel alle doppen is dan het termijn van 5 jaar verstreken en zullen alle doppen opnieuw gekeurd moeten worden. Omdat dit nogal een klus is en niet klaar zal zijn voor deze datum, is er een overgangsregeling gemaakt zodat de huidige spuitdoppen niet gelijk in de container hoeven.

Kijk goed welke spuitdoppen je hebt en neem maatregelen. Let goed op dat de spuitdoppen aan de gestelde driftreducerende maatregelen voldoen. Minimaal wordt op het hele perceel 75% aangehouden. Tussen middelen en spuittechnieken kunnen verschillen zitten. Wanneer je met een axiaal of blowerspuit spuit, is het raadzaam om de spuitdop Albus TVI ISO 80-025 te gebruiken. Dit is de enige dop die in de spillen en lage opzetters mag worden gebruikt. Koop je spuitdoppen die voor 1-1-2023 komen te vervallen, dan mogen deze doppen nog 2 jaar worden opgebruikt. Kom daarom in actie. Dit geldt voor zowel neerwaartse als opwaartse spuittechniek.