Rundvee
Voeding
7 juli 2022

Kies nu de juiste structuurbron voor je rosékalveren en vleesvee

Aangezien de oogst van graan en graszaad van start is gegaan, is dit het keuzemoment voor de juiste structuurbron voor je rosékalveren of vleesvee.

Bij het kiezen van de juiste structuurbron vormen de diercategorie en het rantsoen waarbij het gebruikt gaat worden de basis. Voor opfokrosékalveren past kort gehakseld tarwestro erg goed in combinatie met Kalverstructuurmix Compleet of bij snijmais in combinatie met een van de Kalverstartbrokken. Kort gehakseld tarwestro is leverbaar in baaltjes van 20 kg of in grote balen.

Minder selectie, hogere voeropname

Bij rosékalveren en vleesstieren wordt in de groei- en afmestfase steeds vaker kort gehakseld tarwestro toegepast. In de praktijk zien we hiermee duidelijk minder selectie in het rantsoen en een hogere voeropname dan bij het gebruik van lang tarwestro. Bij grotere benodigde hoeveelheden zijn grote balen aan te bevelen vanwege het financiële voordeel. Ook graszaadhooi kan prima als structuurbron toegepast worden, mits de smakelijkheid en structuurwaarde goed en constant zijn.

Kunstmatig gedroogde luzerne is een constante en smakelijke structuurbron, met als voordeel het relatief hoge eiwitgehalte en bètacaroteen. Kleinere hoeveelheden zijn leverbaar via AR Stukgoed 2.0 en grotere hoeveelheden (halve of hele vrachten) zijn leverbaar via AR Coproducten.

Meer informatie

Overleg met jouw vleesveespecialist wat in uw situatie de beste structuurbron is. Voor vragen over beschikbaarheid en prijzen kun je terecht bij AR Coproducten via 0316-293966.

Onze specialisten vleesvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Foto Harm van Hattem
Foto Harm van Hattem
Contact met
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Jacco Camps
Specialist vleesvee
Foto Jacco Camps
Foto Jacco Camps
Contact met
Jacco Camps
Specialist vleesvee
Onze specialisten
Harm