biologische vleeskuikens in stal
Biologisch pluimvee
Ondernemen
22 juni 2023

Is biologische vleeskuikenhouderij een optie voor jou?

Er is veel vraag naar biologisch pluimveevlees van Nederlandse bodem. Hierdoor biedt de biologische vleeskuikenmarkt ruimte voor uitbreiding. AR is een belangrijke speler in deze keten en heeft in samenwerking met partners kansrijke perspectieven te bieden.

We zijn op zoek naar ondernemers die een locatie hebben waar pluimvee gehouden kan worden en tevens een buitenuitloop kunnen realiseren bij de stal(len). Een overdekte uitloop is geen vereiste. Het houden van biologische vleeskuikens is goed te combineren met andere werkzaamheden.

Wat kan AR voor jou betekenen?

Door middel van een quickscan brengen we in beeld wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn op het gebied van wet- en regelgeving. Daarnaast kunnen we helpen bij het maken van een saldo- en investeringsbegroting.

We hebben afzetmogelijkheden bij meerdere partijen. Een vaste opbrengstprijs met eventueel voerprijscompensatie is mogelijk. Indien gewenst kunnen we afspraken maken voor meerjarige afzet met gegarandeerde opbrengstprijs.

We helpen bij zowel het omschakelen naar als het houden van biologisch vleespluimvee.

AR-aanpak

  • Eén aanspreekpunt
  • Door middel van quickscan mogelijkheden vergunning snel in beeld
  • Volledige begeleiding vanuit AR: van (om)schakelen tot het houden van biologisch vleespluimvee
  • Constructieve samenwerkingen met andere partners in de keten

Voordelen van AR als partner

AR Biologisch is een belangrijke speler in de biologische markt en is een van de weinige voerleveranciers in Nederland die biologische voeders voor alle diersoorten in eigen beheer produceert. We hebben een ijzeren voorraad van biologische grondstoffen die moeilijk te verkrijgen zijn. Hierdoor blijft de samenstelling constant. We werken met korte lijnen tussen inkoop, nutritie, productie en verkoop. Hierdoor kunnen we snel inspelen op de actualiteiten in de markt.

De kennis en ervaring die we hebben in de biologische legpluimveehouderij passen we ook toe in de biologische vleespluimveehouderij. In deze vraaggestuurde keten is AR een belangrijke schakel tussen de vleeskuikenhouder en de afzet. Door onze deelname aan het keurmerk VoederWaarde.nl heb je inzicht in wat je jouw vleeskuikens voert. AR staat voor: veilig en betrouwbaar voer met goede rendementen en transparante prijzen. Met onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen we je volledig begeleiden, van (om)schakelen tot het houden van biologisch vleespluimvee.

Biologisch pluimveevoer met verwerkt dierlijk eiwit

Als enige op de Nederlandse markt leveren wij biologisch pluimveevoer met verwerkt dierlijk eiwit (ook wel Processed Animal Protein of PAP's genoemd). Wij zijn de eerste voerleverancier in Europa die erin is geslaagd dit te realiseren binnen de complexe regelgeving.

Vleeskuikens zijn omnivoren en hebben, naast plantaardig voedsel, ook behoefte aan dierlijk voedsel. Dierlijk eiwit heeft een zeer gunstig aminozuurpatroon en is beter verteerbaar voor vleeskuikens dan plantaardig eiwit. Een betere vertering zorgt ervoor dat er minder onverteerde delen overblijven. Dit resulteert in een goede darmflora, wat leidt tot gezondere dieren en een beter welzijn.

De toepassing van verwerkt dierlijk eiwit is een mooie stap naar meer circulariteit. Verwerkt dierlijk eiwit werd eerst verbrand, maar wordt nu dus benut als waardevolle grondstof. Bovendien is er zo minder soja nodig.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die deze sector biedt? Neem vrijblijvend contact op met Hans Ebbers, 06-53209947 of h.ebbers@argroep.nl of vul onderstaand formulier in.

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten vleespluimvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Hans Ebbers
Specialist pluimvee
Foto Hans Ebbers
Foto Hans Ebbers
Contact met
Hans Ebbers
Specialist pluimvee
Onze specialisten
Hans