Varkens
Managementondersteuning
23 mei 2024

Succesvol realtime monitoren van water- en voeropname in de varkenssector!

Dit project toont op indrukwekkende wijze de kracht van samenwerking. De initiatiefnemers Impact Smart Solutions, Fokbedrijf Hendriks BV, AgruniekRijnvallei en Coöperatie Varkensartsen hebben gezamenlijk een innovatief project afgerond.

Het monitoren van water- en voeropname bij varkens heeft veelbelovende resultaten opgeleverd die zowel de efficiƫntie van de varkenshouderij als het welzijn van de dieren ten goede komen.

Realtime inzicht

De uitkomst laat zien dat er 24/7 realtime inzicht is in zowel de water- als voeropname. Door deze combinatie ontstaat een allesomvattend beeld van de voedingsstatus van de varkens. "Dit maakt de theorie en de praktijk nu daadwerkelijk inzichtelijk," aldus de veevoedingsdeskundige. Bovendien biedt dit inzicht voor de varkensarts een duidelijk beeld van de gezondheid van de varkens, evenals toegang tot een volledige geschiedenis. Hierdoor kan de varkensarts effectieve zorg en behandelingen bieden.

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk


Voor de varkenshouder was het verrassend dat het systeem eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Vooral de alarmering is vernieuwend en handig. Hij hoeft alleen in actie te komen wanneer hij wordt gealarmeerd, wat veel tijd en dus geld bespaart. Het systeem biedt ook de mogelijkheid tot onmiddellijke alarmering bij lekkage, waardoor er tijdig kan worden ingegrepen.

Kortom, het monitoringssysteem biedt een uitgebreid scala aan voordelen. Impact Smart Solutions heeft het systeem de productnaam ImpactFarmView gegeven.