Algemeen
7 april 2023

SKAL-erkenning fabriek Helvoirt is binnen

Per 1 mei hevelt AR de productie van biologische voeders over van de fabriek in Meppel naar Helvoirt. Onlangs heeft er een audit door een inspecteur van SKAL plaatsgevonden. Er zijn geen tekortkomingen geconstateerd en de SKAL-erkenning is inmiddels binnen.

Ook het GMP-certificaat is binnen. Dit betekent dat er de komende weken proefgedraaid kan worden in Helvoirt. Door de aankoop van de locatie in Helvoirt kan AR alle biologische voeders in eigen beheer produceren. In Helvoirt zullen biologische varkens-, rundvee- en geitenvoeders geproduceerd worden. De locatie beschikt over twee perslijnen en een aparte lijn voor nicheproducten.

Gespecialiseerde productielocaties

Naast Helvoirt heeft AR biologische productielocaties in Barneveld en Wichmond. Door de gespecialiseerde productielocaties kan AR diersoortgericht werken en kan de samenstelling en de bewerking van de grondstoffen afgestemd worden op de diersoort. Zeker bij dure en schaarse biologische grondstoffen is dit essentieel. De unieke bewerking komt zowel de technische resultaten als de kostprijs ten goede. Om de voederwaarde te borgen worden alle biologische voeders geproduceerd onder het keurmerk VoederWaarde.nl.  

Persbericht: AR investeert in biologisch