Biologisch
19 juni 2023

Enthousiaste reacties tijdens open dag biologische productielocatie Helvoirt

Op zaterdag 17 juni vond onder zomerse omstandigheden de open dag plaats van onze nieuwe biologische productielocatie in Helvoirt. In deze fabriek worden biologische voeders voor rundvee, geiten en varkens geproduceerd.

AR heeft de locatie per 1 maart overgenomen van de gebroeders Vissers. Door de aankoop is AR in staat alle biologische voeders in eigen beheer te produceren. Naast Helvoirt heeft AR biologische productielocaties in Barneveld (pluimvee) en Wichmond (varkens, rundvee en geiten).

Enthousiaste productiemedewerkers

Leden, klanten en medewerkers namen een kijkje in de fabriek. De belangstellenden werden rondgeleid door de medewerkers die in Helvoirt werkzaam zijn. Uit hun verhalen kon je opmaken dat zij zich in die paar maanden de fabriek al helemaal eigen hebben gemaakt. Bezoekers waren enthousiast over de kwaliteit van de fabriek en de mogelijkheden. Op het fabrieksterrein waren er informatieborden met de ins en outs van de biologische sector en werden bezoekers getrakteerd op een heerlijk biologisch broodje pulled pork.

Vertrouwen in biologisch

AR verwacht dat de biologische sector de komende jaren zal groeien. Arjen van Nuland, algemeen directeur AR: “De vraag naar biologische voedingsmiddelen groeit al jaren. Deze groei is tijdelijk wat afgevlakt, maar onze overtuiging is dat de vraag naar biologische eindproducten weer zal toenemen. AR is een grote speler in biologische veevoeders en met onze drie biologische productielocaties kunnen we biologische voeders voor alle diersoorten zelf maken.”

Onze specialisten biologische varkens

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten varkens de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerstrategie, klimaat en management.

Wim Krajenbrink
Algemeen manager biologisch
Foto Wim Krajenbrink
Foto Wim Krajenbrink
Contact met
Wim Krajenbrink
Algemeen manager biologisch
Carool Peters
Specialist varkens
Foto Carool  Peters
Foto Carool  Peters
Contact met
Carool Peters
Specialist varkens
Evert Voortman
Specialist varkens
Foto Evert Voortman
Foto Evert Voortman
Contact met
Evert Voortman
Specialist varkens
Onze specialisten
Carool