AR VKA partnerschap
Algemeen
9 mei 2022

AR en VKA sluiten partnerschap

In de vorm van een zilveren partnerschap zijn de VKA (Vruchtbare Kringloop Achterhoek) en AgruniekRijnvallei een samenwerking aangegaan.

VKA-secretaris Maarten Harmsen ziet veel kansen in het partnerschap, zowel voor de VKA als voor haar leden. ”Voor de VKA als lerend netwerk voor de landbouw in de Achterhoek zien we in AR een goede en waardevolle partner. De coöperatie heeft veel kennis over extensieve en biologische bedrijfsvoering. Ook de teeltkennis vanuit AR Plant is een goede aanvulling op de expertise die er bij de VKA en haar leden al is op dit gebied. Samen gaan we aan de slag met de mogelijkheden in de regio.”

Volgens Johan Schuttert, commercieel directeur van AgruniekRijnvallei, past de positieve insteek van de VKA met betrekking tot het agrarische ondernemerschap goed bij AR. “Wij kijken graag naar mogelijkheden en de continuïteit van de agrarische sector. We zijn daar positief over en trekken graag samen met de boeren op om die mogelijkheden te blijven verkennen en daarmee aan de slag te gaan. Die missie straalt ook de VKA uit en dat spreekt ons erg aan.”

Als voorbeeld noemt Johan de discussie over het gebruik van glyfosaat. “De maatschappelijke weerstand is groot en juist daarom is het positief dat de VKA samen met de boeren onderzoekt wat alternatieven zijn en hoe die in de praktijk uitpakken. Die kennis vervolgens delen en van elkaar leren is natuurlijk erg belangrijk.”

De komende periode gaat AR met kennis en inspiratie actief een bijdrage leveren tijdens de bijeenkomsten van de VKA. “We kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan. Het werkveld in de Achterhoek en Liemers is voor ons bekend terrein”, vertelt Johan. “De verschillen tussen de boeren zijn er, maar juist daarom is het interessant om met elkaar de mogelijkheden voor een gezonde agrarische sector op te blijven zoeken.”