Varkens
Coproducten

Protein Plus 80/10

Protein Plus 80/10 is vloeibaar Verwerkt Dierlijk Eiwit (ook wel VDE, Processed Animal Protein of PAP's genoemd). Het heeft een zeer gunstig aminozuurpatroon en is goed verteerbaar voor varkens.

Protein Plus 80/10 bestaat voor 100% uit bijproducten vanuit de pluimveeslachterij. Deze bijproducten zijn afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Deze vallen in de zogenoemde categorie 3 materiaal, niet geschikt voor humane consumptie maar wel voor feed na de juiste wettelijk voorgeschreven behandeling. Het product wordt tijdens deze behandeling gehygiëniseerd (verhit). Daarna wordt het product ingedampt en aangezuurd.

Toepassing Protein 80/10

Sinds mei 2023 hebben we Protein Plus 80/10 ingezet bij een klant om ervaring op te doen met het product en te kijken hoe de varkens reageren. Je kunt het product enkelvoudig voeren of opmengen met een tarwezetmeel. Bij enkelvoudig voeren moet je er rekening mee houden dat het product stolt bij ± 30°C graden (product wordt aangeleverd met een temperatuur van ± 65°C). Sla het product daarom op in een geïsoleerde tank. Er moet regelmatig geroerd worden. De tank moet gespoeld worden nadat hij is leeggemaakt. De maximale opslagtermijn (ook na het opmengen met tarwezetmeel) is vijf 5 dagen.

Protein Plus 80/10 kan ingezet worden bij:

  • Biggen: max 5%
  • Zeugen: max 13%
  • Vleesvarkens 25-45 kg: max 8%
  • Vleesvarkens > 45 kg: max 13%


Ervaringen VDE in de praktijk

Tot dusver zien we een verhoging van de groei, verlaging van de voederconversie en een verlaging van de voerkosten. Daarnaast blijkt uit enkele proeven dat VDE’s een positief effect hebben op het verminderen van staartbijten. Kortom, Protein Plus 80/10 is een mooie circulaire grondstof dat een positief effect heeft op de groei en de voederconversie.


Meer weten of bestellen?

Neem voor meer informatie en een juiste toepassing contact op met je specialist varkens of met AR Coproducten, telefoon 0316-293966 of mail naar info@ar-coproducten.nl. 

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten varkens

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten varkens de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerstrategie, brijvoeding, klimaat en management.

Hans van der Knaap
Specialist varkens
Foto Hans van der Knaap
Foto Hans van der Knaap
Contact met
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Carel van de Laar
Verkoopleider varkens
Foto Carel van de Laar
Foto Carel van de Laar
Contact met
Carel van de Laar
Verkoopleider varkens
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Foto Sander Hulshof
Foto Sander Hulshof
Contact met
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Foto Eelco van de Hoef
Foto Eelco van de Hoef
Contact met
Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Onze specialisten
Sander