Agrumix Wroetstimulans - hokverrijking voor varkens
Varkens
Voeding
6 oktober 2023

Eenvoudig het welzijn verbeteren met Agrumix Wroetstimulans

Om het wroetgedrag te stimuleren heeft AR de Agrumix Wroetstimulans ontwikkeld. Agrumix Wroetstimulans bevordert het sociale gedrag van varkens en daarmee ook het welzijn.

Voorzichtig zijn varkenshouders zich aan het oriënteren op het laaghangende fruit: hoe kun je op een laagdrempelige manier het welzijn van de varkens verbeteren?

Om het wroetgedrag te stimuleren heeft AR de Agrumix Wroetstimulans ontwikkeld. Agrumix Wroetstimulans bevordert het sociale gedrag van varkens en daarmee ook het welzijn. Daarnaast leren de dieren spelenderwijs vezels te verteren wat de voeropname in een later stadium stimuleert.

 

Voordelen Agrumix Wroetstimulans

  • Stimuleert wroetgedrag
  • Welzijnsbevorderend
  • Bevordert sociaal gedrag van de dieren
  • Ontwikkeling betere voeropname

 

Structuurmix

Agrumix Wroetstimulans is een structuurmix die bestaat uit verschillende onbewerkte grondstoffen. Doordat de grondstoffen onbewerkt zijn blijft de vezelstructuur behouden en blijven de productiekosten laag. Er kunnen meerdere malen per dag porties worden verstrekt. Met de Happy Feeder kun je de structuurmix op een eenvoudige manier verstrekken.

Happy Feeder

De Agrumix Wroetstimulans kan verstrekt worden met de Happy Feeder. Dit is een systeem waarmee verrijkingsmateriaal volautomatisch aan de varkens verstrekt kan worden. Wanneer de varkens met de ketting gaan spelen valt er een beloning uit; Agrumix Wroetstimulans. Varkens worden gestimuleerd om door middel van wroeten, ruiken, bijten en kauwen het verrijkingsmateriaal te onderzoeken. Doordat er telkens maar een beetje uitvalt is de verspilling beperkt.

 

Praktijkervaring

Wilko Hendriks van Fokbedrijf Hendriks uit Witharen verstrekt sinds 2021 Agrumix Wroetstimulans via de Happy Feeder aan zijn opfokzeugen. “Het is mooi afleidingsmateriaal dat er gelijk voor zorgt dat de dieren voldoende ruwvoer binnenkrijgen. Ruwvoer is belangrijk voor de darmontwikkeling en daarmee voor de algehele gezondheid. Het draagt bij aan de levensduur van de zeugen. Bovendien zorgt het voor een verzadigd gevoel waardoor ze rustiger zijn. Door het spelen met de ketting, het gerammel en de beloning met voer kunnen ze er de hele dag mee bezig zijn.”

Happy Feeder

Happy Feeder

Verkrijgbaarheid

Agrumix Wroetstimulans is verkrijgbaar in bigbag (artikelcode 48901BB) of bulk (artikelcode 48901ME0) en kan worden ingezet bij zeugen, biggen, vleesvarkens en opfokzeugen.

Probeer het nu en ervaar de voordelen van gezonde en sociale varkens.

Onze specialisten varkens

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten varkens de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerstrategie, klimaat en management.

Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Foto Eelco van de Hoef
Foto Eelco van de Hoef
Contact met
Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Foto Hans van der Knaap
Foto Hans van der Knaap
Contact met
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Gerben Klein Lebbink
Manager duurzaamheid
Foto Gerben Klein Lebbink
Foto Gerben Klein Lebbink
Contact met
Gerben Klein Lebbink
Manager duurzaamheid
Frans Peters
Specialist varkens
Foto Frans Peters
Foto Frans Peters
Contact met
Frans Peters
Specialist varkens
Onze specialisten
Eelco