Menu

Gezonde gelten als basis

Opfokzeugen

Opfokgelten vormen het fundament voor een goede zeugenstapel. Het aantal biggen per zeug stijgt. Dit betekent dat er steeds meer van zeugen gevraagd wordt. In de opfok wordt hiervoor de basis gelegd. Goede voeding draagt bij aan een gezonde opfok.

Voor een gezonde opfok moeten geslachtsorganen, uier, beenwerk en lichaamsreserves zich goed ontwikkelen. AgruniekRijnvallei (AR) speelt hierop in met het 2- en 3-fasenpakket. Deze voerpakketten zijn zorgvuldig samengesteld met als resultaat een gezonde opfok en een productieve zeug. De voeders in deze pakketten zijn ontwikkeld en geproduceerd op basis van onze Zuiver Voer-filosofie. Klik hier als u meer wilt weten over Zuiver Voer.

Geslachtsorganen

In de eerste vier maanden na de geboorte ontwikkelen de geslachtsorganen zich. Tot de puberteit is deze ontwikkeling gering. Na zeven maanden leeftijd groeien de geslachtsorganen verder. Voor een goede ontwikkeling van de geslachtsorganen is het belangrijk dat de opfokgelt al in de eerste vier maanden passende voeding krijgt.

Uierontwikkelling

Voor het grote aantal biggen dat zeugen tegenwoordig moeten grootbrengen is een hoge melkproductie essentieel. Voorwaarde hiervoor is een goede ontwikkeling van de uier en de melkklieren. Al vanaf de derde levensmaand wordt uierweefsel gevormd. Deze ontwikkeling gaat door tot de eerste berigheid en zet door in de dracht. Een goede energievoorziening draagt sterk bij aan een goede ontwikkeling van de uier.

Vismeel

Vismeel is een uniek ingrediënt in varkensvoeders. Het is smakelijk, eiwitrijk en het kent een hoge beschikbaarheid. Daarnaast bevat het natuurlijk carnitine en goed verteerbaar calcium en fosfor. De positieve effecten van vismeel - beter ontwikkelde biggen met een hogere vitaliteit - zijn zelfs groter dan men op grond hiervan kan verklaren.

Beenwerk

Een belangrijk deel van de uitval in de zeugenhouderij wordt veroorzaakt door beengebreken. De verplichte groepshuisvesting maakt de selectie op beenwerk nog belangrijker. Met een goede mineralenvoorziening, aangevuld met passende vitamines en sporenelementen kunnen veel beengebreken worden voorkomen. De voeders van AgruniekRijnvallei dragen bij aan een goed ontwikkeld en hard beenwerk. Zorg verder voor voldoende ruime hokken. Beweging draagt immers ook bij aan de botvorming.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route