Menu

Structovit voor elke genetica!

30-6-2021
Structovit voor elke genetica!

Om verteringsproblemen onderweg te tackelen is de Stuctovit-reeks in het leven geroepen. De inzet van deze voeders leidt tot een betere vertering en drogere hokken.

Afgelopen tijd hebben we de Structovit-voeders verder geoptimaliseerd. Hierdoor zijn er minder toevoegingen nodig om de vertering recht te houden. Dit leidt tot een lagere kostprijs!

Goed verteerbaar eiwit
De voeders bevatten goed verteerbare eiwitten. Immers, als het eiwit goed verteerd wordt, kan het niet meer door ‘slechte’ bacteriën gebruikt worden om te fermenteren. Koolhydraten moeten voor een groot deel goed verteerbaar zijn (suiker en zetmeel), maar daarnaast moet ook een deel fermenteerbaar zijn. Goed fermenteerbare koolhydraten zorgen voor een betere darmgezondheid in de dikke darm. De fermentatiezuren die daarbij ontstaan, onder andere boterzuur, voeden de darmwand. Een gezonde darmwand is de basis voor een stabiele vertering.

Wanneer Structovit gebruiken?

  • Bij verteringsproblemen. Ontstaan deze problemen na opleg? Kies dan voor Structovit 1, 2 of 3. Ontstaan ze rond het kopladen? Zet dan Structovit 7, 8 of 9 in.
  • Bij onregelmatige voeropname door warm weer. Structovit geeft een geleidelijke vertering. In de groeifase kunt u kiezen voor Structovit 4,5 of 6.

Effect zomer op voeropname
In de zomer gaat de voeropname omlaag. Na een lange periode van warmte kan het weer ineens omslaan waardoor het een stuk kouder wordt. Varkens reageren daarop door ineens veel meer te gaan vreten. Dat kan best verraderlijk zijn. Darmen die ‘stil’ hebben gelegen, moeten opeens overuren draaien. Dit kan tot darmstoornissen leiden.

U kunt de voeropname temperen door:

  • Agrumix Darmstimulans te voeren. Wanneer u een CDI heeft, kunt u dit bij het voer mengen met een percentage van 3-8%.
  • Darmfit als toevoeging bestellen bij uw bestaande voersoorten. Dosering 0,5-1%.