Menu

Nieuw verrijkingsmateriaal met biggenmuesli

12-10-2018
Nieuw verrijkingsmateriaal met biggenmuesli

Biggen die zich vermaken ervaren minder stress en vertonen minder agressief gedrag zoals oor- en staartbijten. Om de biggen bezig te houden heeft AR nieuw verrijkingsmateriaal ontwikkeld: AR Explora Biggenmuesli.

Het gaat om een eenvoudig zelf te maken systeem met biggenmuesli. De muesli wordt verstrekt in een emmer die in het hok van de biggen aan een ketting hangt. Door de verschijningsvorm en de manier van verstrekken worden biggen gestimuleerd hun natuurlijke gedrag te vertonen. Hier leest u meer over de manier van verstrekken.

Evert Jochemsen over de biggenmuesli
Varkenshouder Evert Jochemsen uit Bennekom is positief: “De biggen zijn druk in de weer met de kettingen en ze wroeten in de muesli die uit de emmer valt. Wanneer de big met de ketting speelt wekt dat de interesse van de andere biggen. Wanneer er dan wat muesli op de grond valt gaan deze biggen mee op onderzoek uit. De biggen lijken erg sociaal en vertonen geen agressief gedrag. De biggenmuesli is een goed alternatief wanneer er continu ruwvoer gevoerd moet gaan worden.”

Nieuw verrijkingsmateriaal met biggenmuesli
Evert Jochemsen