Menu

Bescherm biologische varkens tegen zon en hitte

1-9-2020
Afbeelding: IMG_5714 foto schaduwdoek

De extreme hitte lijkt voorbij te zijn, maar wellicht kunt u alvast ideeën opdoen om uw varkens in de zomer in 2021 goed te beschermen.

Biologische varkens liggen graag zowel binnen in het stro als buiten in de zon. Tijdens zeer warme dagen zoals we die onlangs beleefden kan de huid van varkens - net als bij mensen - gemakkelijk verbranden wanneer ze in de zon gaan liggen. Het merendeel van de biologische varkenshouders heeft boven de uitloop een gedeeltelijke overkapping waardoor dit probleem minder speelt.

Schaduwdoek
Om verbranding te voorkomen hebben biologische varkenshouders Kees en Wilma de Kruif een schaduwdoek gemonteerd boven de uitloop zodat de varkens lekker uit de zon kunnen liggen.

Voor de extreem hete dagen hebben Kees en Wilma een benevelingsslang onder de schaduwdoek gemonteerd. Vooral de zwaardere varkens zochten de verkoeling op. Maar ook de biggen genoten van de verkoeling zoals op onderstaand filmpje te zien is.

Waarschijnlijk zal het deze zomer niet meer van toepassing zijn, maar wellicht is het een mooi idee om dit voor de komende zomer ook te realiseren.

 

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route