Menu

Dunne mest bij weidegang is verleden tijd

Melkkoeien liggen in de wei

Bij grasrijke rantsoenen is het de uitdaging om mooie mest te houden. Voorjaarsgras is snel verteerbaar waardoor nutriënten niet goed worden opgenomen. Hierdoor ontstaat er snelle, oftewel dunne mest. Onderzoek laat zien dat met een structuurrijke brok nutriënten beter worden opgenomen. Dit ondersteunt een gezonde en hogere melkproductie.  

Rust in rantsoen met Structuurbrok Gras

Voorjaarsgras zit boordevol eiwit en suikers wat zorgt voor een snelle vertering. Door de snelle vertering worden er minder voedingstoffen opgenomen en benut. Dat is jammer, want gras heeft een hoge voedingswaarde. Door de juiste keuze van grondstoffen én elke grondstof een eigen bewerking te geven maken we een brok die de juiste energie bevat en rust in het rantsoen creëert: Structuurbrok Gras. De eigenschappen van de grondstoffen worden zo optimaal benut. Granen worden bijvoorbeeld niet gemalen, maar worden als een geplet product aan de brok toegevoegd. Het resultaat: meer melk, mooiere mest, een goede vertering en lagere kosten.

Resultaten en ervaring

Melkveehouder Danny Grandia in de stal

Met Structuurbrok Gras is er een groter aandeel fijne delen in de mest. De nutriënten werden dus beter benut. Daarnaast zagen we tijdens onze proef een stijging van 2,2 punten BSK en hogere gehaltes vet, eiwit en lactose. Bij melkveehouder Danny Grandia verving met Structuurbrok Gras het krachtvoer en hoefde geen bierborstel meer te voeren. Danny is erg tevreden over de brokken: "Meer melk, een goede vertering en een mooie kostenbesparing."
 

  BSK Melk (kg) Vet (%) Eiwit Lactose (%)
Nulmeting 46,4 30,6 4,35 3,64 4,62
Structuurbrok Gras 48,6 30,9 4,54 3,81 4,65

 

Voordelen van Structuurbrok Gras

  • Gezonde en hogere melkproductie
  • Betere mest
  • Rustigere vertering en betere opname van voedingsstoffen
  • Past in verschillende rantsoenen
  • Laag fosfor-gehalte
  • Vervangt krachtvoer en bierborstel
  • Geproduceerd volgens de Zuiver Voer-filosofie

De voeders Structuurbrok Gras zijn beschikbaar in verschillende eiwitniveaus (90, 100, 110 en 120).

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over Structuurbrok Gras? Laat dan uw gegevens achter via het contactformulier hieronder of neem contact op met een van onze specialisten. Bestellingen kunt u doorgeven aan onze verkoopbinnendienst via 0317-499510.

Neem contact met mij op