Menu

Sodagrain (ontsloten tarwe of rogge) voor meer melk en melkeiwit

Sodagrain

Sodagrain is een goed product om de melkproductie te stimuleren na een warme zomer. 

Vragen of bestellen

Voor bestellen of vragen kunt u terecht bij Sander Hulshof van AR Coproducten via 0316-293966 of mail.

Wat is Sodagrain?

Sodagrain, ook wel ontsloten tarwe of rogge genoemd, wordt gemaakt door de zuivere grondstof tarwe of rogge te ontsluiten met natronloog, dat in het product omgezet wordt in natriumbicarbonaat. Door deze specifieke bewerking is het zetmeel verteerbaar zonder de korrel te pletten of te malen. De voedingswaarde wordt zo optimaal benut. 

Voordelen Sodagrain:

  • om melkproductie te stimuleren na een warme zomer
  • meer melk en melkeiwit
  • een rustige vertering
  • extra energievoorziening.

Praktijkervaring

Bufferende werking

Het natronloog waarmee de tarwe behandeld wordt, wordt in het product omgezet in natriumbicarbonaat. Dit zorgt ervoor dat Sodagrain een hoge pH heeft. Hierdoor werkt het bufferend in de pens van de koe. Dit resulteert in een rustige vertering.

Veel Glucogene Nutriënten

Sodagrain heeft een hoog aandeel zetmeel. De ontsloten tarwe bevat ongeveer 600 gram zetmeel per kilogram droge stof waarvan 250 gram bestendig zetmeel. Met Sodagrain komen veel Glucogene Nutriënten vrij. De koe kan die omzetten in glucose en vervolgens in lactose, melk en melkeiwit. De energie in Sodagrain stimuleert de vorming van micobieel eiwit en daarmee de realisatie van melkeiwit.

Gebruik

Sodagrain past vooral goed in gemengde rantsoenen waar extra energie gebruikt kan worden. Ook kan het ingezet worden om het aandeel snijmais of energierijke krachtvoeders in het rantsoen te verlagen. Door de rustige fermentatie is het mogelijk om grotere hoeveelheden te voeren.

Bestellen en verkrijgbaarheid

Sodagrain wordt zowel losgestort als in de slurf geleverd. Voor prijzen en leveringsvoorwaarden kunt u contact opnemen met AR Coproducten, Sander Hulshof 0316-293966 of mail

Ja, neem contact met mij op

  1. Door dit formulier te versturen, gaat u akkoord met onze privacy statement.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route