Menu

Glucogene Nutriënten voor hogere melkeiwitproductie

Het kenmerk Glucogene Nutriënten (GN) heeft een prominente plaats in de rantsoenoptimalisatie. GN zijn bestanddelen in het voer die door het dier omgezet kunnen worden in glucose en vervolgens gebruikt kunnen worden voor lactoseproductie. Als het rantsoen voldoende GN bevat, blijft de conditie van de koeien op peil en is de melkeiwitproductie hoger. Dit resulteert in een betere gezondheid en een hoger rendement.

Voorbeelden van producten met een hoog niveau aan GN zijn geplette gerst en voersoorten met CCM.
 

Waarom GN?

Het veel gebruikte VEM/DVE-systeem geeft te weinig mogelijkheden tot sturing van het vet- en eiwitgehalte in demelk. Voedermiddelen met een gelijke VEM kunnen tot totaal verschillende melksamenstellingen leiden. Sturingop Glucogene Nutriënten leidt tot maximale melkeiwitproductie.

Hoe werkt GN?

Van ieder voedermiddel wordt het niveau aan Glucogene Nutriënten bepaald of ingeschat. Met een goede rantsoenoptimalisatie wordt het optimale niveau GN in het rantsoen gerealiseerd. Door de mogelijkheden van het voer en de koe optimaal te benutten, wordt het maximale resultaat bereikt.

Voordelen bij gebruik van GN

  • Meer liters melk met een hoger eiwitgehalte
  • Hoger saldo op bedrijfsniveau
  • Conditie van de koeien blijft beter op peil
  • Minder gezondheidsproblemen bij uw koeien
  • Meer werkplezier

 

Meer informatie?

Bekijk de productflyer over GN of neem contact op met uw voorlichter of verkoop binnendienst 0317-499520.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route