Menu

Tijdelijk extra korting op Maxammon grain gerst

20-10-2021
Tijdelijk extra korting op Maxammon grain gerst

Het uitdagende weer in het voorjaar heeft geresulteerd in natte kuilen met weinig ruw eiwit. Deze kuilen kunnen wel een goede eiwitaanvulling gebruiken. Maxammon grain gerst bevat veel eiwit en is momenteel zeer gunstig geprijsd.

De vroegere kuilen hebben nog hoge VEM-waarden met een laag ruw eiwit. De latere kuilen (begin juni) hebben een hogere opbrengst met een wat lage voederwaarde. Deze hoge opbrengst zorgt ervoor dat de kuilen wat stengeliger zijn en daardoor traag.

Laag ruw eiwit vraagt om aanvulling
De algehele trend is dat het ruw eiwit in de eerste snede van dit jaar laag is. Tevens zien we dat de eiwitprijzen zich op een hoog niveau bevinden. Hierdoor kunnen alternatieve eiwitbronnen interessant zijn om het rantsoen aan te vullen.

Gunstig geprijsd alternatief: Maxammon grain gerst
De gerst in Maxammon grain gerst heeft een speciale behandeling ondergaan waarbij de granen ontsloten zijn en het eiwitgehalte van de granen substantieel verhoogd is (tot 18%).

Het behandelde graan heeft de volgende eigenschappen:

  • Bevat meer eiwit dan gewone (geplette) gerst waardoor het een goede eiwitaanvulling is.
  • Geeft veel rustige pensenergie voor een maximale ontwikkeling van pensbacteriën waardoor het rantsoen beter verteerd wordt.
  •  Bevat veel glucogene energie voor een hogere melk- en melkeiwitproductie.
  • Voorkomt pensverzuring omdat het 50 gram buffer per kg bevat en een hoge pH-waarde heeft.
  • Verlaagt de voerkosten.

Actie
Profiteer daarom nu van de Maxammon grain gerst-beursactie. Vanaf 15 oktober tot en met 31 december 2021 krijgt u bij bestelling van Maxammon grain gerst €7,50 korting per ton op de dagprijs, zowel in bulk als los gestort. Dit is inclusief deskundig advies om het beste resultaat te behalen!