Menu

Sodagrain als bufferende zetmeelaanvulling

2-3-2018
Sodagrain als bufferende zetmeelaanvulling

Voor een uitgebalanceerd winterrantsoen is een aanvulling met bestendig zetmeel en voldoende buffer nodig. Sodagrain, ofwel ontsloten tarwe, kan bijdragen aan meer balans in het rantsoen.

Waarom kiezen voor Sodagrain en niet voor snijmais? Sodagrain is een zeer efficiënte zetmeelaanvulling én het heeft een bufferende werking. Aankoop van extra snijmais zorgt voor veel aanvoer van ruwvoer dat in de vorm van kuilgras vaak al voldoende aanwezig is. Bij Sodagrain wordt alleen zetmeel gekocht. Door het aandeel bestendig zetmeel in Sodagrain stijgt de melk- en melkeiwitproductie.

Stabiel pensmilieu
Een ander argument om voor Sodagrain te kiezen: Sodagrain verdringt amper ruwvoer, waardoor de graskuilen volop benut kunnen worden. Pensbacteriën zetten onbestendig eiwit uit gras om in melkeiwit. Bij het ideale pensmilieu kunnen pensbacteriën maximaal bijdragen aan de eiwitproductie. De pensbacteriën zijn gebaat bij een constante pH. Met snel verteerbare graskuilen is het echter erg lastig om de pens-pH constant te houden. Een bufferend product zoals Sodagrain is dan zeer welkom.

Sodagrainactie
Tot en met 30 april 2018 kunt u sparen voor een mooi cadeau bij een bestelling van Sodagrain bij AR. Voor prijzen en leveringsvoorwaarden kunt u contact opnemen met AR Coproducten, Herman Borkent, 06-53696485.

Klik hier voor meer informatie en de actievoorwaarden.