Menu

Ondersteun uw koeien met een mineralenemmer

3-7-2020
Ondersteun uw koeien met een mineralenemmer

Tijdens het weideseizoen moet de mineralenvoorziening extra in de gaten gehouden worden. Zonder aanvulling van mineralen in het rantsoen kan de koe te weinig mineralen binnenkrijgen. Hierdoor kunnen tekorten ontstaan en kan de verhouding tussen de mineralen uit balans raken.

Deze tekorten kunnen de stofwisseling verstoren. De effecten hiervan zijn misschien niet altijd direct of duidelijk zichtbaar, maar kunnen wel gevolgen hebben voor de gezondheid en productie van uw koeien.

Mineralenemmers AR
De mineralenemmers van AR bieden uw koeien en jongvee vitaminen, mineralen en sporenelementen in de juiste verhouding. De mineralenemmer voor het jongvee bevat een mineralenmengsel dat positief uitwerkt op de pensfermentatie en de voerbenutting wat de groei ondersteunt. In het mengsel is extra aandacht voor fosfor en calcium voor een goede botontwikkeling. De rundvee-mineralenemmers zijn zo ontwikkeld dat ze de tekorten die kunnen ontstaan tijdens het weiden teniet zullen doen. In de droogstandsmineralenemmers ligt de focus op het ondersteunen van de weerstand, vruchtbaarheid en klauwgezondheid. Een goede afstemming van vitamine E en selenium zorgt hierbij voor een goede weerstand tegen mastitis en ondersteunt de vruchtbaarheid.

Vliegwerend
Daarnaast bevatten de jongvee- en droogstands-mineralenemmers speciale plantenextracten met een vliegwerende werking. Dit zorgt voor rustige dieren die ongestoord kunnen groeien en melk kunnen produceren. Een must voor jongvee en droge koeien die in de zomer veel last hebben van vliegen.

Toepassing
Mineralenemmers van AR kunnen gemakkelijk in de wei worden geplaatst. Dieren zullen naar behoefte opnemen. Hierdoor kunt u zorgeloos en gemakkelijk uw vee van de juiste hoeveelheid voorzien. Door hun harde structuur zijn de mineralen weersbestendig en kunnen daardoor zowel op stal als tijdens het weiden gebruikt worden.

Assortiment:

  • Mineralenemmer AR jongvee antivlieg (geel) 22596K20
  • Mineralenemmer AR rundvee blauw (blauw) 21570K20
  • Mineralenemmer AR droogstand antivlieg (wit) 21571K20

Op basis van een rantsoenberekening adviseert uw specialist rundvee u graag welke mineralen u het beste in kunt zetten.