Menu

Nieuw in het assortiment: Bio Melasse

12-10-2018
Nieuw in het assortiment: Bio Melasse

Met Bio Melasse (artikelnummer 21545) kunt u het suikergehalte in het rantsoen voor koeien en geiten aanvullen. Bio Melasse maakt het rantsoen extra smakelijk waardoor de opname stijgt.

Ruwvoeropname en de inname van voldoende suikers zijn belangrijk voor een goede melkproductie. Elke kg droge stof die een melkkoe of melkgeit extra binnenkrijgt voorziet in VEM en eiwit.

Minder smakelijke graskuilen
In het bijzonder in de biologische sector is ruwvoer een belangrijk voedermiddel. Krachtvoeders zijn relatief prijzig en kunnen niet onbeperkt gevoerd worden. Sommige graskuilen zijn echter minder smakelijk waardoor de ruwvoeropname tegen kan vallen. Vaak hebben deze kuilen een lager suikergehalte. Dit is ook zeker het geval bij het herfstgras dat nu nog geoogst gaat worden.

Suikergehalte aanvullen
Het aanvullen van het suikergehalte maakt het rantsoen smakelijker. Suikers zorgen niet alleen voor een hogere opname. Ze verhogen ook de boterzuurproductie in de pens, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van penspapillen. Bacteriën breken het voer in de pens af tot vluchtige vetzuren. Deze vluchtige vetzuren worden door de penspapillen uit de pens opgenomen en voorzien de koe van energie. Hoe groter penspapillen zijn hoe meer voedingstoffen ze kunnen opnemen. Boterzuur is tevens de bouwstof voor melkvet.

Eenvoudige aanvulling
Met Bio Melasse vult u het aandeel suikers aan en maakt u het rantsoen extra smakelijk. AR levert dit product uit in IBC’s waardoor u dit makkelijk kunt verstrekken via de voermengwagen. U kunt het ook over het basisrantsoen gieten voor een smakelijke topdressing.

Meer weten
Meer weten over een extra smakelijk biologisch rantsoen? Uw specialist rundvee of geiten vertelt u er graag meer over.