Menu

Een goede lactatie begint al tijdens de opfok

1-2-2019
Een goede lactatie begint al tijdens de opfok

Vorig jaar introduceerde AR de Kalvermuesli AR Maxima. Nu, een jaar later, wordt het product door veel veehouders ingezet en zijn er al vele tonnen bezorgd. Wat is nu de succesfactor van de Kalvermuesli AR Maxima?

We kijken positief terug op het eerste jaar praktijkervaring. De kalvermuesli maakt de verwachtingen waar.

25% meer voeropname
Na veel onderzoek, verdieping in smaak van grondstoffen en een uitgebreide praktijkproef werd de Kalvermuesli AR Maxima geïntroduceerd. De combinatie van vlokken, smakelijke suikers uit natuurlijke bronnen en de juiste structuur zorgen ervoor dat de muesli zeer goed wordt opgenomen. Uit de proeven bleek dat kalveren gevoerd met Kalvermuesli AR Maxima in de eerste week al 25% meer vraten dan de kalveren die concurrerende muesli’s kregen. Niet alleen de opname was goed, ook lieten de kalveren een hogere groei zien met de Kalvermuesli AR Maxima.

En later?
De groei in de eerste levensfase is zeer belangrijk voor de prestaties later. In de eerste twee maanden wordt namelijk veel weefsel gevormd voor onder andere het uier. Dit is niet meteen zichtbaar, maar bepaalt wel de prestaties in de eerste lactatie. Kalveren die vier weken gevoerd werden met Kalvermuesli AR Maxima groeiden 2,5 kg meer in de melkperiode. Onderzoek wereldwijd toont aan dat 2,5 kg extra groei in deze periode 500 kg extra melk oplevert in de eerste lactatie.

Totaalconcept
Kalvermuesli AR Maxima maakt deel uit van het totale jongveeopfok-programma van AR. Dit programma bevat meerdere soorten kalvermuesli’s, kalveropfokbrokken en melkpoeders waarmee verschillende opfokstrategieën kunnen worden gevolgd.

Wilt u uw jongveeopfok doornemen en deze verder optimaliseren? Onze jongvee-specialisten begeleiden u daar graag bij om zo samen het beste resultaat te bereiken.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route