Menu

Zorgeloos onbehandelde hennen houden

11-11-2016
zorgeloos onbehandelde hennen houden

Tijdens LIV Hardenberg werd duidelijk dat nog veel pluimveehouders zich zorgen maken over het houden van onbehandelde hennen. Sommige pluimveehouders lopen tegen problemen aan zoals tegenvallende eigewichten en darmproblemen in de opstartperiode. Het voeren van Structomix van AR kan deze problemen voorkomen.

De onbehandelde hennen realiseren vaak pas op 25 weken leeftijd een eiproductie richting de 53 gram. Voor Freilandbedrijven is dit een kostenpost, zij ontvangen hun toeslagen pas vanaf 53 gram. De oorzaken zijn de problematische voeropname tijdens de opstart en de daarmee gepaard gaande darmgezondheid.

Voederwaarde en darmgezondheid
Een slechte of onstabiele darmflora is van invloed op het gedrag, de weerstand en het eigewicht. De juiste deeltjesgrootte van het voer resulteert in een hoger eigewicht op een jongere leeftijd. Naast de structuur van het voer is de voederwaarde van groot belang. Goedkoper voer betekent vaak dat de voederwaarde minder is, waardoor het eigewicht achterblijft. De voederwaarde beïnvloedt de darmgezondheid. Een goede darmgezondheid heeft een positief effect op de gezondheid van de hen, die dan weer in staat is om optimaal te produceren. Bovendien verkleint een goede darmgezondheid de kans op ongewenst pikgedrag. Daarom is het nu nog belangrijker om de darmgezondheid van de hennen op peil te houden en ervoor te zorgen dat ze de juiste voeding binnenkrijgen.

Opstartperiode
In de opstartperiode wordt de basis gelegd voor een optimaal presterende hen. Met het juiste voerprogramma kunnen darmproblemen in de opstartperiode voorkomen en bestreden worden. AR heeft voor deze belangrijke fase het Structomix Preleg-assortiment ontwikkeld. Voor elke behoefte bestaat er een Structomix-reeks: Profit, Uniek en Flora.

Structomix Profit: voor een scherpe voerprijs
Structomix Uniek: voor maximaal technisch resultaat
Structomix Flora: voor maximale veiligheid

Wilt u weten welke reeks het beste bij uw bedrijfsvoering past? Neem dan contact op met een van onze specialisten pluimvee.

Structomix:

  • stimuleert voergericht pikken
  • voorkomt selectieve voeropname
  • bevordert de vertering
  • draagt bij aan een goede (darm)gezondheid
  • resulteert in betere prestaties van de hen.

Klik hier als u meer wilt weten over Structomix.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route