Menu

Succesvolle ondernemersdag geitenhouderij

24-11-2017

Op 23 november was de ondernemersdag voor de geitenhouderij. Het programma ging van start in Panoramarestaurant de Blaauwe Kamer. Na de opening door directeur Johan Schuttert waarin hij kort inging op de uitdagingen in de markt, lichtte hij het thema toe: Opfok, de basis voor gezond hARd melken.

Hierna kreeg Henk van der Horst van Denkavit het woord. Hij vertelde welke factoren meespelen bij een goede lammerenopfok. Hierbij lag de focus op het belang en de functie van de organen om tot een goed ontwikkelde melkgeit te komen. Vanuit darmen, longen en pens werden praktische tips meegegeven om deze belangrijke organen goed te laten ontwikkelen en gezond te houden.

Tijdens het tweede gedeelte van de ochtend nam Stefan Regelink, nutritionist AR ons in zijn verhaal mee naar het belang van Zuiver Voer tijdens de opfok. Het belang en de werking van de pens werden uitgelegd. Ook legde hij uit hoe we de pens gezond kunnen houden. Verder ging Stefan in op de het belang van aminozuren en de productie van non-GMO-voer.

Het middagprogramma vond plaats bij de vestiging van AR in Wageningen. Bij aankomst kreeg iedereen een zak lammerenkorrel. Wico Teeuw van De Klomp Dierenartsen liet met behulp van echte stukken organen zien welke processen plaatsvinden tijdens de vertering en wat er gebeurt bij leververvetting. Dit verhaal maakte direct duidelijk hoe Zuiver Voer kan bijdragen aan de gezondheid van de geit. Ook werd de fabriek bezocht waar de deelnemers uitleg kregen over het unieke productieproces. Als afsluiting was er een hapje en een drankje en kon er even nagepraat worden. Als AR kijken we terug op een zeer geslaagde dag!

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route