Menu

Bodemmonsters en bodemverbetering

28-2-2022
Bodemmonsters en bodemverbetering

Een goede basis voor een gezonde en vitale tuin begint in de bodem. Een evenwichtige en juiste bemesting kan hieraan bijdragen.

Hiervoor is het belangrijk dat u inzicht heeft in de bemestingsbehoefte van uw tuin of perceel. Een goed instrument om de voedingstoestand van uw tuin/perceel te bepalen is een grondmonster. AR kan deze grondmonsters voor u verzorgen en u van een passend advies voorzien. 

In het voorjaar is het belangrijk om de tuin, nieuwe hagen et cetera van de juiste bemesting te voorzien. Wij werken met gazonmeststoffen van DCM. Met deze meststoffen maakt u de planten en het gazon sterker waardoor ze vitaal de winter doorkomen en beter het groeiseizoen uitgaan. De producten van DCM bevatten hoogwaardige grondstoffen voor een optimaal resultaat. 

Het beste tijdstip om een bodemmonster te nemen, is in het late najaar of in het vroege voorjaar zodat er bij bepaalde gebreken een reparatiebemesting uitgevoerd kan worden. Voor uw borders en siertuinen kunt u de hoogwaardige DCM-mix 3 inzetten zodat de planten de nodige nutriënten ter beschikking krijgen om een goede groeistart te maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de specialisten van het AR Groenteam.