Menu

Fysium: voor steviger en sappiger fruit

Van Kekem over Fysium
Fruitteler Hein van Kekem

Wilt u de bewaarbaarheid van uw appels vergroten? Met Fysium kan dat. Fysium is toegelaten voor ruimtebehandeling van appels na de oogst. Met Fysium kunt u het uitstalleven van het fruit extra verlengen. Fruitteler Hein van Kekem uit Ameide is enthousiast.

In 2016 heeft Van Kekem voor het eerst Fysium toegepast. “Mijn ervaring is super. Mijn appels kwamen perfect uit de cel en waren mooier dan voorheen. Mijn klanten van de huisverkoop waren heel positief over de bewaarbaarheid van de appels. Zowel de hardheid als de kleur waren bijzonder goed. En het belangrijkste: de appels waren heerlijk om te eten.”

Behandeling van buitenaf
De behandeling van de cel kan veilig van buitenaf worden uitgevoerd. Via controlemonsters is er een goede check op de werking van het middel. Van Kekem: “Hierdoor ga je met een goed gevoel de bewaring van de appels in. Het was fijn dat fruitteeltvoorlichter Ad van Krieken, die mij tijdens de teelt heeft begeleid, ook de Fysium-behandeling kon uitvoeren en begeleiden. Dat hij hiervoor gecertificeerd is, is voor mij echt van toegevoegde waarde.”

Voordelen van Fysium

  • Appels behouden versheid, stevigheid en sappigheid
  • Dosering wordt exact afgestemd op de inhoud van de cel (m3)
  • Toepassing van buitenaf met de gepatenteerde Fysium-generator
  • Minder vettige schil
  • Grotere flexibiliteit bij de afzet
  • Toepassing door gecertificeerde medewerkers.

Voor herhaling vatbaar
Van Kekem is zeer tevreden. “Met Fysium lever je de appels met een fijn gevoel af en vertrouw je de consument een topproduct toe. Voor de oogst van 2017 ga ik Fysium zeker weer inzetten.”

Bestellen
CropSolutions is de exclusieve leverancier van Fysium. Distributie vindt plaats via de bij CropSolutions aangesloten partners, waaronder AR Plant. U kunt terecht bij onze fruitteeltadviseurs voor een deskundig advies en bestellingen. U kunt ook terecht bij onze verkoopbinnendienst van AR Plant, telefoon 0418-655944 of mail naar plant@argroep.nl of vul het formulier hieronder in.

Meer weten of bestellen?