Varkens
Voeders

AR Gezond Groeien-concept

Om problemen op te vangen wordt er vaak te veilig of niet luxe genoeg gevoerd. Hierdoor wordt het genetisch potentieel van de biggen onvoldoende benut. Met het AR Gezond Groeien-concept haal je het maximale uit je biggen.

Het AR Gezond groeien-concept is een voerstrategie van geboorte tot afleveren met als doel het zonder veel problemen opfokken van gezonde, hard groeiende biggen die veel werkplezier geven en vlot doorgroeien bij de mester.


2 voerlijnen

Speciaal voor het grootbrengen van gezonde, hard groeiende biggen heeft AR twee voerlijnen geselecteerd: de Maxima- en Havic-voerlijn. Deze voerlijnen bestaan uit 4 fases, waarbij iedere fase zijn specifieke focus heeft.

  • Havic voor (darm)gezondheid
  • Maxima voor groei en gezondheid

Goede voerstrategie

Een goede voerstrategie begint met het bijvoeren in de kraamstal om biggen te leren eten en verteren. Wanneer er geen problemen zijn en maximale groei wordt nagestreefd dan is het advies om de prestarter door te voeren na het spenen. Belangrijk is dan dat de biggen goed op de mest blijven. Is dit niet het geval dan zal er voor het spenen geschakeld moeten worden naar een transitievoer of speenvoer. In het AR Gezond Groeien-concept wordt de speenfase opgedeeld in drie fases met voor iedere fase een voer met een andere focus.


Preventieve maatregelen coli en streptokokken

Voeding speelt een belangrijke rol bij de preventie van coli en streptokokken. Het verkleinen van de speendip door voldoende voeropname vóór het spenen en een juiste samenstelling van het speen- en biggenvoer zijn zeer belangrijk om streptokokken en coli tegen te gaan.

Jouw voordeel

  • Gezonde biggen
  • Kleur en type op de biggen
  • Voorbereiding voor een sterk beenwerk
  • Ondersteuning van de darmgezondheid
  • Maximale verwaarding van de biggen 

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over het AR Gezond Groeien-concept? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Onze specialisten varkens

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten varkens de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerstrategie, brijvoeding, klimaat en management.

Marcel Schennink
Voedingsexpert varkens
Foto Marcel Schennink
Foto Marcel Schennink
Contact met
Marcel Schennink
Voedingsexpert varkens
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Foto Hans van der Knaap
Foto Hans van der Knaap
Contact met
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Foto Eelco van de Hoef
Foto Eelco van de Hoef
Contact met
Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Frans Peters
Specialist varkens
Foto Frans Peters
Foto Frans Peters
Contact met
Frans Peters
Specialist varkens
Onze specialisten
Frans