Menu

Energiekosten besparen met eigen zonnepanelen

20-10-2021
Energiekosten besparen met eigen zonnepanelen

Duurzaamheid wordt vaak geassocieerd met hogere kosten. De installatie van zonnepanelen vraagt om een eenmalige grote investering, waarna er jaarlijkse kosten zijn voor bijvoorbeeld onderhoud.

Als de energie erg goedkoop is, zullen de financiële voordelen van eigen energie-opwekking lager zijn. Maar zelf energie produceren kan bij stijgende energieprijzen erg lonend zijn. Dit is een belangrijke reden dat steeds meer bedrijven interesse krijgen in zonnepanelen.

Salderen: win-win
Heeft u een kleiner dak of is een verzwaring van uw aansluiting momenteel niet mogelijk? Ook dan kan het investeren in zonnepanelen interessant zijn. Heeft u een stroomaansluiting van maximaal 3x80 en een verbruik van meer dan 50.000 KWh? Dan is salderen voor u een interessante optie. U wekt dan net zo veel energie op als u verbruikt en zo bent u volledig duurzaam. Zeker bij de huidige hoge energieprijzen biedt dit financiële voordelen. Bovendien vragen steeds meer afnemers van vlees, eieren en melk naar duurzaamheidsmaatregelen op het erf. Win-win dus!

Daken eerst
AR ziet dat op steeds meer plekken in de keten duurzame energie wordt gevraagd. Ook zien we steeds meer plannen voor grootschalige zonneparken. Als agrarische coöperatie zien we liever dat eerst de grote daken volgelegd worden. AR stimuleert de ontwikkeling van duurzame energieopwekking. Door onze voeders te produceren met groene energie, opgewekt door onze eigen coöperatieleden, verduurzamen we onze keten. Dit past binnen onze strategie waarbij we willen samenwerken op basis van wederzijds voordeel.

Informatie aanvraag
Wilt u inventariseren of uw bedrijf geschikt is om zonne-energie op te wekken? Kijk dan hier of neem contact op met onze specialist duurzaamheid Stefan Regelink via 06-21896322. AR werkt samen met GroenLeven en EnergiePlusDak. Zij kunnen voor uw situatie de mogelijkheden in kaart brengen.