Terug- en vooruitblik

Het seizoen begint langzaam maar zeker op gang te komen en dat is een mooi moment om terug te blikken op vorig jaar en vooruit te blikken op dit jaar.

Afgelopen jaar begon nat en koud met schommelende temperaturen, maar in de loop van mei begon het weer om te slaan. In juni hadden we veel zonuren per dag maar ook regelmatig veel regenval waardoor de groeiomstandigheden goed waren. Uiteindelijk is het een relatief droog seizoen geweest. Hierdoor hebben insecten veel kans gehad om toe te slaan. Afgelopen jaar is er minder overlast geweest van de eikenprocessierups en hebben gemeentes minder geïnvesteerd in het opruimen van de nesten en de brandharen ten opzichte van de jaren ervoor.

In het najaar begon het weer vochtig te worden en kregen sommige golfbanen last van de welbekende Dollarspot waardoor er ingegrepen moest worden om uitbreiding tegen te gaan.

Sinds 14 juli 2022 is het gebruiksverbod van gewasbeschermingsmiddelen weer van kracht gegaan en wordt het een hele uitdaging voor aannemers en gemeentes om de onkruiddruk op bedrijventerreinen dit jaar zo goed mogelijk in te vullen. Er zijn/worden investeringen gedaan om dit doel te bereiken, echter wordt de kostprijs per m² wel hoger vanwege de vele herhalingen per jaar en een intensievere werkmethode.