Ondersteuningsmateriaal en aanplant

Met het groeiseizoen in aantocht is de tijd weer aangebroken om bomen en hagen te planten en de bomen en struiken van een optimale ondersteuning te voorzien.

AR heeft een zeer divers aanbod van ondersteuningsmateriaal en bemesting, denk aan bindbuis om bomen vast te binden, Crapal-draad om net geplante hagen te ondersteunen en houten palen en krammen. Daarnaast hebben we ook de bodemverbeteraar Vivimus in het assortiment. Hiermee geef je pas geplante bomen, struiken en hagen een goede start. Dit komt door de combinatie van een hoog gehalte aan organische stof en toegevoegde bacteriën die de ideale omstandigheden creëren voor een snelle inworteling.

Om het organische stofgehalte te verhogen in de bodem, is het verstandig om jaarlijks een basis ondersteuningsgift te geven zodat het bodemleven altijd aan het werk blijft en het weer voeding aan de bodem teruggeeft. Kippenmestkorrels is een zeer makkelijk en prettig product om mee te werken. Deze kun je overal strooien en wordt met een regenbui opgelost en opgenomen in de grond waardoor het organische stofgehalte op peil blijft.